Toner som siger mere end tusind ord
Det er generelt meget svært for en kunstner eller for en gruppe af kunstnere, at skrive en sang som kan bringe et budskab igennem på en måde, som virkelig får lytteren til at føle det. Dette bliver kun endnu sværere, når sangeren for eksempel bruger meget få ord, eller måske synger på et andet sprog. Alligevel er det lykkedes gutterne i The Shaking Sensation at skrive et album helt uden et eneste ord, som uden besvær får myriader af tanker og følelser til at vælte frem.
Et comeback der har været al ventetiden værd
Vi lever i en verden, hvor et comeback-albums annoncering i bedste fald mødes med tøvende begejstring. Det er der nok også en god grund til. Men al den skepsis kan man smide helt ud af vinduet, når det kommer til ”How Are We To Fight The Blight?”. Fra start til slut er det tydeligt, at hver eneste passage på dette album er dynamisk. Hver sang er besjælet med en dybere mening bag, som samtlige medlemmer af bandet gør hver deres del for at kommunikere til lytteren. Dette gøres med en knowhow, som meget meget sjældent hører under det, jeg vil kalde et mesterligt format.
Det er mærkværdigt sjældent, at jeg lytter til et helt instrumentalt album, hvor jeg ikke føler, at et par afsnit kørte for længe, eller hvor jeg ikke blev skuffet over, hvor de længere numre bevægede sig hen. Men jeg er glad for at kunne sige, at der ikke var et eneste skuffende moment på dette album for mig. Kunne jeg godt have brugt lidt flere tunge momenter? Ja, bevares. Men det er min personlige smag, som kommer frem. Efter flere gennemlytninger, er der ikke én sang jeg kan udpege og kalde decideret svagere end de andre. Selvfølgelig er der enkelte numre, som jeg klart foretrækker, men som album har alle numrene sin plads her.
Betagende, filmisk, tankevækkende
Det er tydeligt hvad inspirationen for dette album er – og ikke bare ud fra dets cover og albumtitel. Hvis disse skulle efterlade en med nogen tvivl, så vil den rå stemning, som bandet filtrerer igennem deres instrumenter, efter min mening ikke efterlade megen uvished.
Desperation, håbløshed, afmagt og disses modsætninger er alle en del af den menneskelige oplevelse. Måske især anno 2019, hvor vi ikke kun skal håndtere vores egne oplevelser, men også konstant bliver gjort opmærksomme på andre individers vrede, tragedier og frygt. Med dette album formår The Shaking Sensations at skabe både en en-til-en instrumental afspejling af disse følelser og tanker, og samtidig giver de lytteren en pause fra præcis samme. I og med der ikke er lyrik på dette album, så er der rig mulighed for, at man kan fordybe dig i en fortolkningsproces og gruble over, hvad musikerne mon prøver at sige med de enkelte numre. Eller det kan være du gør ligesom jeg, og lader musikken være et soundtrack til din egen eksistensoplevelse. I hvert fald bare den lille time som albummet tager.
En perle af et album
Der er ingen grund til at bruge for meget tid på, at snakke om hvem jeg vil anbefale dette album til. Hvis du er til post-rock, så se at få fat på det – ingen undskyldning. Hvis du generelt er glad for instrumental musik, så vil jeg personligt garantere en tilfredsstillende oplevelse. Til sidst, hvis du er en af dem, som kun lytter til musik med vokal, fordi du tror, at instrumental musik ikke kan fortælle en historie eller afbillede en følelse lige så effektivt, så lad The Shaking Sensations ændre din mening.
Trackliste:
- Twenty Amino Acids
- Tremendous Efforts
- The Frailness of Your Stem
- Manual Trauma
- Sightings
- End of Hope
- In Dead Silence, Hang Your Ghosts
- Arcadia
About the author:
Assignments: Reviews of concerts and releases / Band interviews / Editorial Tasks
Active since: 09-09-2019
Favorite genres: Punk / Hardcore / Metal in all shapes and sizes