Jeg kom i snak med en der sagde, det var ærgerligt, at der ikke kom flere til metalkoncerterne i Odense, selvom folk havde spurgt efter dem. Især denne aften delte jeg den ærgrelse. Bhaal Fest havde inviteret tre imponerende bands, hvoraf We Are Among Storms sprang fra og det dygtige rockband Totem kom på programmet dagen før koncerten. Aftenen blev alligevel tung og basfyldt men også melodiøs.
Slowjoint
Det første man hører når Slowjoint går på, er den brummende bas som går helt ind til benet, og den får lov til at fylde resten af koncerten. Lige meget hvor glad man er for bas, ender man dog med at savne lyden af deres guitarist. Det er nemt at høre i de øjeblikke guitaren kan høres, at Slowjoints guitarist ved hvordan man spiller. Når man så bemærker, at denne viden ikke bliver brugt eller fremhævet, tegner det sig dårligt. Det er kedeligt, at guitaren bliver ladt så meget i baggrunden, at den føles overflødelig.
Det, at begge bandmedlemmer flere gange under koncerten gik op til trommerne for enten at følge trommeslagerens rytme, eller få trommeslageren til at følge deres rytme, er ikke godt. Efter noget tid vil man gerne høre, om de kan spille noget som ikke er langsomt og basdrevet, men gerne mere tempofyldt.
Til gengæld var Slowjoints frontmand Dennis Petersen god til at holde kontakten til publikum og der manglede ikke underholdning den aften. Vi fik alt fra jokes og fuckfingre til historier om deres kærlighed til alkohol og hash. Effekten af fuckfingeren blev dog hurtigt dæmpet fra anarkistisk til ren kliche, jo mere den blev kastet i hovedet på os. Man endte med fornemmelsen af, at deres frontmand havde drukket lidt for meget af deres whisky.
Efter koncerten føler man, at de ikke har mere at byde på og at man har set og hørt hele deres kollektion. Men man kommer ikke til at glemme deres lyd, for selve musikken er fantastisk at høre på, det bliver bare ensformigt i længden. Det kommer ikke til at være en koncert som man kan huske flere dage efter.
Sætliste:
mangler desværre
Totem
19:30 går Totem, én af Odenses lokale stoner-rockgrupper, på. Deres langsomme riffs og melodiske stykker giver en god, rolig stemning. Det var dog ikke det store show. Modsat Slowjoint kunne man ikke høre nogen bas hos Totem, hvilket ikke gav en fantastisk oplevelse. På nogle af numrene var mængden af effekter også forstyrrende for oplevelsen. Hvis man lyttede efter, kunne man langsomt høre vokalen lige så stille ryge ud i baggrunden.
Det, som var mest tirrende, var, at bandmedlemmerne nærmest stod som stenstøtter under hele deres koncert. Guitaristen Lain gik kun lige over for at træde på en guitarpedal, imens Daniel, deres bassist og vokalist, gik frem og tilbage to skridt fra mikrofonen. Det føltes ikke som om de var nervøse, men de var heller ikke energirige. Det kan være fordi de trådte til med en dags varsel, eller at de ikke havde spillet live i snart et år og tvivlen skal helst komme dem til gode.
Jeg vil gerne komplimentere, hvor tight deres trommeslager Andi var. Det kan godt være, at de ikke spillede hurtigt, men det, som blev spillet, var perfekt rytmisk. Da der var det hurtige stykke, fik Totem en hel anden energi, ikke bare blandt dem selv, men også fra publikum. Deres musik er ikke nødvendigvis dårlig. Den er meget rå og kantet i det og helt klart ikke for alle, men deres musikalske komposition fungerer. Totem bliver nødt til at øve sig på at spille live, for man kunne godt mærke, at Postens scene var for stor for dem.
Sætliste:
- Leather
- Voyager 101
- Set The Sun
- Chaos
- Sideway Sideshow
- Highway 68
Alkymist
Der gik næsten en time fra Totem gik af til Alkymist gik på, men det var hele ventetiden værd. Vi bliver serveret monstrøse riffs og iskolde soli med et komplimenterende lysshow. Man har en klar fornemmelse af, at dette er hovednavnet, man har ventet på.
Det bedste var energien mellem deres guitarist Stefan Krey og bassist Kaspar Luke, der hele tiden lavede sjov med hinanden og vores fotografer. Det var også disse to, der i 2016 satte sig ned for at danne Alkymist. De fandt hurtigt deres vokalist, Peter Bjørnberg. Han er noget for sig selv og bringer samme energi som Andrew Eldritch fra Sisters of Mercy, men med lidt mindre diva og meget mere personlighed. Trommeslageren Philip Morthorst er heller ikke én, man bør gå glip af. Han er en super dygtig percussionist, som kan skippe slag og stadig få trommerne til at lyde super tight. Det giver virkelig noget til koncerten, at trommeslageren slapper af.
Koncerten var ikke den mest bragende af de tre, men til gengæld blev man draget ind i et uhyrligt, angstprovokerende lydbillede, som ville kunne give alle gåsehud. Nummeret ”Astral Haze” giver samme eksistentielle tomhed som Late Night Venture’s ”Subcosmos”. Bassen gnaver sig ind i nakken på dig, og tvinger dig til at headbange i dens rytme. Guitaren forbliver kold og mystisk i de segmenter, den spiller. Nummeret er fra deres nyeste album Sanctuary, som vi desværre ikke har anmeldt, men en anmeldelse kan findes på heavymetal.dk.
Det var ærgerligt, at så få mennesker kom til koncerten, for flere skulle have oplevet Alkymist. De kunne slippe af sted med at lade som ingenting over, at folk sad ned og med at spille 10 minutter længere, end Posten måtte have åbent. Hvis du kan, så se Alkymist live, det er hele oplevelsen værd, og der bliver lovet nakkeøvelser. Om du skal sidde eller må stå vil være underordnet ved deres show.
Sætliste:
- Serpent
- Astral Haze
- The Dead
- Desolated Sky
- S.O.Y
- Draugr
- Otheon
- Paradise
Aftenen har været fyldt med tung musik og man kunne sagtens mærke på Posten, at der skulle have været flere mennesker. Jeg savner selv, at vi havde været nogle flere, for selvom publikum optog første række, var det kun den række. Jeg mener selv, at både Slowjoint og Totem lyder for ens og ikke skulle være booket samtidig af den grund, men det er kritik af Bhaal som bookere og ikke bandene selv.
Fotos venligst udlånt af: Rudi Buhl
Slowjoint
Totem
Alkymist
Fotos venligst udlånt af: Ea Geertsen
Slowjoint
Totem
Alkymist
About the author:
Assignments: Reviews of concerts and releases / Band interviews
Active since: 29-09-2019
Favorite genres: Post Punk / Darkwave / Classic Rock / Industrial / Ambient