Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Alcest (Support: Kælan Mikla // Birds in Row)

15. February 2020 @ 20:00 - 23:59

Alcest (Pumpehuset, København)Pumpehuset / Colossal Booking

Dørene åbner: 20:00

 

Alcest

Franske Alcest er klar til at mørklægge Pumpehuset med deres storladne blackgaze – en unik og usandsynlig blanding af post metal og shoegaze – den 15. februar 2020. Koncerten præsenteres i samarbejde med Colossal Booking.

Siden 2005 har frontmand, bassist og guitarist Neige og trommeslager Winterhalter brugt Alcest som porten til en sonisk parallelverden, hvor de sammen har udforsket musikalske koncepter med omdrejningspunkt i det spirituelle. Alcest og særligt frontmand Neige kan med rette kaldes for frontløbere for den bølge af black metal-bands, der blander de raserende blast beats og knivskarpe guitarer fra black metallen med post rocken og shoegazens storladne og til tider episke melodier. En ny genre-afart der skylder meget til Alcest, og sidenhen næsten er kommet helt op til mainstream-overfladen via Deafheaven.

Alcest udgiver den 25. oktober 2019 deres sjette album, et album hvor de igen tager favntag med deres spirituelle liv gennem black metal-riffs iklædt deres signatur postrock-lyd. Pladen blev til under og efter den langvarige tour for bandets 2016-album ”Kodama” – en blackgaze-udforskning af japanske Hayao Miyazakis kulttegnefilm Prinsesse Mononoke.

På den kommende tour, hvor Alcest altså rammer Pumpehuset den 15. februar 2020, hiver de islandske Kælan Mikla og franske Birds In Row med som support.

 

Kælan Mikla

Kælan Mikla er et punkband fra Reykjavík, hvis musik med tiden er blevet mørkere og dybere samt bruger flere instrumenter. Bandet består af tre kvinder, og er blevet beskrevet som en avantgarde, frisk brise på den islandske musikscene. Kælan Mikla blev dannet efter at have vundet førstepladsen i et poesi-slam i 2013 og har siden da spillet på flere festivaler samt en lille europaturné. Kælan Mikla er kendt for deres mørke, melankolske lyd: de fleste af deres sange består kun af tung bas, trommer og skrig med nogle blødere, melodiske synth-dele. Bandets tekster fokuserer på indre forvirring, og deres sceneoptræden er kendt som vild, melankolsk og skræmmende.

 

Birds In Row

Birds in Row er et melodisk, men hårdt band fra Frankrig, der blev dannet i 2009. Deres debutalbum, “You, Me & the Violence”, kom ud i 2012 , og her spiller de hardcore punk, dog stærkt påvirket af andre beslægtede undergenrer. Bandet valgte navnet, fordi fugle er i stand til at flyve rundt frit, men at  “de beslutter meget ofte at flyve som en gruppe eller lande på ledninger på rad. Så det repræsenterer, hvordan folk kan vælge at være fri, men altid ender med at følge deres fællesskaber for at føle sig godt tilpas.”

Medlemmernes ansigter er med vilje beskåret væk på promo-fotografier og -musikvideoer, og de oprindelige individuelle medlemmer normalt kun blev omtalt med initialbogstaverne: B, D eller T. Birds in Row gør det bevidst, for at fremstå som en enkelt enhed, i stedet for tre individer. De har udtalt, at det skal handle om bandets sange, ideér, synspunkter osv. og ikke dem som personer.

Details

Date:
15. February 2020
Time:
20:00 - 23:59
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2508647572699261/

Organizers

Pumpehuset
Colossal Booking

Venue

Pumpehuset
Studiestræde 52
København V, 1554 Denmark
+ Google Map
View Venue Website

Details

Date:
15. February 2020
Time:
20:00 - 23:59
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/2508647572699261/

Organizers

Pumpehuset
Colossal Booking

Venue

Pumpehuset
Studiestræde 52
København V, 1554 Denmark
+ Google Map
View Venue Website
Raven Rock Site